Nieuws

REIJKJAIVK – De vloot van de IJslandse vrachtmaatschappij Bluebird Nordic is onlangs uitgebreid met een vierde B737-800 Boeing Converted Freighter (BCF). In de komende maanden komen daar nog eens vier vliegtuigen van dit type bij.

Bluebird Nordic beschikt momenteel over twaalf vrachtvliegtuigen waaronder de 737-300SF (1), B737-400 (7) en vier 737-800BCF varianten waarvan de eerste in oktober 2021 geleverd werd.

De Bluebird vloot zal de komende jaren met in totaal 25 gehuurde vrachtvliegtuigen worden uitgebreid. Met het oog daarop werden in januari 2022 onder meer drie Boeing 777-300ERS geleased bij moederbedrijf AviaM Leasing. Twee van de drie vliegtuigen zullen in eerste instantie als ‘preighter’ tot zestig ton vracht kunnen vervoeren, maar worden uiterlijk 2024 omgebouwd tot ‘echte’ freighter waarna honderd ton vracht kan worden vervoerd. Het derde vliegtuig wordt vooreerst ingezet voor VIP charters.

1 reactie op “Vrachtvloot Bluebird Nordic dijt gestaag uit

  1. Anton Schiere schreef:

    Toch vreemd dat in de passagiersbusiness airlines wel kiezen voor inzet van de modernste zuinigste toestellen terwijl men in de vrachtwereld zelfs nog 30 jaar oude kisten naar vrachtvliegtuig ombouwt. Of het gebruik daarvan dan geen uitstoot en overlast impact meer heeft, terwijl ze juist ook vaak ’s nachts vliegen.