Nieuws

SHANGHAI – Air China Cargo heeft bij Boeing vijf 777F vrachtvliegtuigen besteld. De order werd al in 2021 geplaatst, maar pas recent door Boeing bekend gemaakt.

Air China Cargo heeft vrachtvliegtuigen van het type B747-400F (3), B777F (8) en vier B757-200SF luchtvracht varianten met een gemiddelde leeftijd van twaalf jaar. Bovendien geniet Air China Cargo ook de exclusieve exploitatie van alle belly ruimtes van de lijnvliegtuigen van Air China.


Air China Cargo heeft in nauwe samenwerking met ’s werelds grootste luchtvrachtdepots, een wereldwijd ondersteuningssysteem voor vrachtdepots opgezet voor steden als Shanghai, Beijing, Taipei, Frankfurt, Amsterdam, Los Angeles, New York en Osaka.

De vrachtmaatschappij werd opgericht op 12 december 2003. Op 18 maart 2011 voltooiden Air China Limited (Air China) en Cathay Pacific Airways Limited (Cathay Pacific) een vrachtproject in een joint venture met Air China Cargo als platform.