Nieuws

LOS ANGELES – Leasemaatschappij Air Lease Corporation gaat op zeer korte termijn zes Boeing 737 MAX 8 varianten onderbrengen bij LOT Polish Airlines.

Vijf van de zes vliegtuigen staan momenteel in Praag geparkeerd zijn afkomstig van de failliete Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air. Het zesde toestel is nieuw en zal rechtstreeks van Boeing wordt overgenomen.

De zes vliegtuigen zullen worden ingezet naast vijf 737 MAX 8 en zes 737-800 varianten waarover LOT momenteel beschikt.

Gelijktijdig maakte de leasemaatschappij bekend een huurovereenkomst te hebben gesloten met LATAM Airlines uit Chili voor de levering van vijf nieuwe langeafstands Airbus A321-200 XLR’s die in 2025 en 2026 geleverd zullen worden. LATAM wordt daarmee de eerste maatschappij die met deze nieuwe typevariant gaat vliegen.