Nieuws

SANTA CRUZ – Delta Air Lines gaat zestig miljoen dollar investeren in Joby Aviation. Met de investering wil de luchtvaartmaatschappij een duurzame vervoersdienst van huis naar luchthaven aan gaan bieden aan Delta-klanten.

Als onderdeel van de samenwerking zullen de bedrijven werk maken van een ​​door Joby te ontwikkelen dienst om klanten door New York en Los Angeles reizen de mogelijkheid te bieden om een ​​stoel te reserveren vor emissievrije, korte reizen van en naar stadsluchthavens bij het boeken van Delta-reizen.

Wanneer de opzet slaagt, is Delta voornemens deze investering uit te breiden naae 200 miljoen dollar.

De door Joby ontwikkelde VTOL gaat plaats bieden aan vier inzittenden plus een piloot, en kan op een enkele acculading bij een kruissnelheid van 174 kts (325 km/h) een afstand van ruim 150 mijl (240 km) overbruggen.

Met het prototype zijn inmiddels meer dan duizend vluchten uitgevoerd.