Nieuws

Fokker Services bouwt nieuwe hangars

1

HOOGERHEIDE – Op vliegbasis Woensdrecht is de constructie begonnen van een nieuwe grote hangar voor Fokker Services. In een periode van twaalf tot veertien weken verrijst een modulair gebouwde hangar van 87 bij 86 meter. Daarmee wordt de hangar – 27 meter hoog – geschikt voor grote toestellen als de Airbus A350 of Boeing 777.

Fokker Services werkt voor de bouw van de hangar samen met het Spaanse Gaptek, specialist op het gebied van modulair op te bouwen constructies. De hangar kan eventueel later relatief eenvoudig uit elkaar worden gehaald en zo nodig verplaatst. De nieuwe voorziening krijgt vloerverwarming en koelsystemen op elektriciteit, meldt Fokker Services maandag (10 oktober).

Volgens topman Roland van Dijk van Fokker Services maakt de nieuwe hangar onderdeel uit van het groeiplan van het bedrijf. Dat omvat tevens de bouw van een tweede grote hangar en de uitbreiding van het personeelsbestand. “De markt voor het onderhoud aan widebody-toestellen en het gereed maken voor VIP-gebruik blijft groeien”, aldus Van Dijk.

1 reactie op “Fokker Services bouwt nieuwe hangars

  1. Leuk dat men er vliegtuigen gaat onderhouden, alleen jammer dat er geen nieuwe Fokker vliegtuigen meer gebouwd kan worden, maar dat het werkgelegenheid biedt is nog een pluspunt en waar halen ze dan die mensen vandaan ?