Nieuws

KLM Huisje 103 staat op Aruba

2

AMSTELVEEN – KLM is vandaag (7 oktober) 103 jaar geworden en traditiegetrouw hoort daar de onthulling van een nieuw Delfts blauw huisje bij. Dit jaar is gekozen voor een miniatuurversie van een huis dat op een bijzondere locatie staat: het huis van de familie Ecury op Aruba.

Volgend jaar viert Aruba 100 jaar luchtvaart op het eiland en het huis – dat nu onderdeel is van het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba – staat dicht bij de plek waar het eerste vliegtuig landde.  Bovendien heeft de familie Ecury een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de luchtvaart op het eiland. KLM vloog bijna 90 jaar geleden voor het eerst naar Aruba waar het lijndiensten onderhield in het Caribische gebied. Vanaf 1974 startte KLM met een vaste vliegverbinding tussen Amsterdam en Aruba die we nu dagelijks uitvoeren.

Het huisje wordt vanavond op Aruba (20.00 uur lokale tijd) door Marjan Rintel, president-directeur van KLM, overhandigd aan de waarnemend Gouverneur van Aruba Agustin Vrolijk en de familie Ecury.

inds de jaren vijftig reikt KLM Delfts blauwe huisjes gevuld met Bols Jenever uit aan World Business Class-passagiers tijdens intercontinentale vluchten. De huisjes zijn miniatuurversies van gebouwen in Nederland en daarbuiten met een bijzondere geschiedenis en zijn gewilde verzamelobjecten. Sinds 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op KLM’s verjaardag op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van KLM dat de keuze valt op een huis of gebouw dat niet in Nederland staat. Op de 85e verjaardag van KLM werd er gekozen voor een miniatuurversie van het karakteristieke Penha gebouw op Curaçao.

2 reacties op “KLM Huisje 103 staat op Aruba

  1. Aruba een heerlijk en relaxte zonnige eiland waar ik ook met mijn ouders en de KLM een fijne vakantie heb gehad. Zo’n KLM Aruba huisje zou mooi staan bij mijn KLM collectie. Hebben ze die ook nog van Bonaire en Curaçao ?

  2. Louis Jansen schreef:

    IK WAS BLIJ VERRAST MET DIT NIEUWS, EEN ARUBA HUISJE.
    Ik was KLM vertegenwoordiger op Aruba van 1969 tot 1975 en heb er aan mee mogen werken dat er nu een dagelijkse verbinding is met AMS.
    WIJ HADDEN EEN GEWELDIGE TIJD OP ARUBA.