Nieuws

MUSCAT – SalamAir heeft bij Embraer zes E195-E2 regionale verkeersvliegtuigen besteld. Ook Royal Jordanian Airlines is gecharmeerd van de E2 en wil er in de toekomst mogelijk tien gaan bestellen.

SalamAir bestelde er niet alleen zes, maar nam ook opties op nog eens zes E2s. De eerste zes zullen in 2023 geleverd worden, de resterende toestellen op een later tijdstip. Met de nieuwe vliegtuigen wilde het in 2014 opgerichte SalamAir het aantal bestemmingen fors gaan uitbreiden. De toestellen krijgen 135 stoelen in een in twee klassen ingedeelde cabine.

De prijsvechter uit het sultanaat Oman gaf in juli al 2018 te kennen ook met zes A320neo’s te willen gaan vliegen. Vijf daarvan zouden in 2019 bij BOC Aviation worden geleased terwijl het zesde toestel zelf zou worden aangekocht om vervolgens via een  sale-leaseback constructie van BOC te worden gehuurd. Het eerste toestel werd in september 2021 geleverd.

De vloot van Royal Jordanian telt momenteel 25 toestellen waaronder vier Embraers van het type E175 (2) en E195 (2). De tien nieuwe E2 varianten werden voorlopig tijdens de Istanboel Airshow besteld.