Nieuws

DUBLIN – ACIA Aero Leasing heeft vier ATR 72-500 turboprops aangekocht voor ombouw tot vrachtvliegtuig met Large Cargo Door (LCD). De vliegtuigen zijn bestemd voor het in Zuid Afrika gevestigde Solento Aviation die ze in wil gaan zetten voor de DHL Express divisie van de Deutsche Post DHL Group voor pakketbezorging in West-Afrika.

Het eerste aangepaste is inmiddels geleverd en werd omgebouwd door Springer Aerospace, gevestigd in Sault Ste Marie, Ontario, Canada, waardoor het totale aantal ACIA-vliegtuigen voor DHL Express vliegt op negen komt.

Deze vliegtuigen zijn momenteel gestationeerd in DHL-hubs in Gabon, Togo en Ivoorkust en worden gebruikt op de Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse markten. De overige drie toestellen staan ​​gepland voor levering tussen het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.

Met meer dan 110 tot vrachtvliegtuig omgebouwde ATRs is het vliegtuigtype de maatstaf geworden in de categorie van 5 tot 9 ton. ACIA besloot recent ook drie ATR 72-600s te laten ombouwen tot vrachtvliegtuig.