Nieuws

TAMPA – TRU Simulation + Training Inc. heeft een Full-Flight Simulator (FFS) verkocht aan de Royal Flying Doctor Service (Queensland Section) (RFDS). De FFS zal Level D gekwalificeerd zijn en ontworpen om herconfigureerbaar te zijn ter ondersteuning van training voor de gehele RFDS King Air-vloot van vliegtuigen, inclusief de Beechcraft King Air 260, King Air 350 en vier in 2021 bestelde King Air 360 varianten.

De King Air Full-Flight Simulator is uitgerust met Collins Aerospace’s Pro Line Fusion avionica De FFS zal het REALFeel-controlelaadsysteem van TRU bevatten, wat een zeer realistische vliegervaring oplevert. De volledige vluchtbeweging van de simulator integreert TRU’s REALCue-systeem, met een elektrische bewegingsbasis met 60-inch actuators. Om een ​​realistische de trainingsomgeving te creëren, is het visuele systeem uitgerust met high-definition projectoren op een scherm van 200×40 graden.

De nieuwe simulator zal de eerste in zijn soort zijn in Australië en zal worden ondergebracht in een nieuwe, speciaal gebouwde trainingsfaciliteit naast de RFDS-basis in Bundaberg. Het zal naar verwachting kwalificatie ontvangen van de Civil Aviation Safety Authority (CASA) van Australië en klaar zijn voor training in 2023.