Nieuws

WICHITA – De politie van Queensland heeft niet alleen bij Textron Aviation vijf Beechcraft King Air 360 turbopropvliegtuigen besteld, maar ook bij Gulfstream twee G280 super midsize zakenjets.

De King Air 360s worden geleverd met een hoger dan standaard startgewicht, een vrachtdeur en opties voor een groter bereik. Ook worden ze voorzien van een gravelkit en een ‘stoeltransportconfiguratie met hoge dichtheid.’ De leveringen ervan moeten in de loop van 2023 zijn voltooid. De Beechcraft King Air-vloot zal verouderde Cessna Citation zakenjets de politiemissie van de politie van Queensland vanuit Cairns, Mount Isa en Brisbane ondersteunen voor een breed scala aan speciale missierollen.

Sinds 1964 zijn er meer dan 7.700 Beechcraft King Air turboprops geleverd aan klanten over de hele wereld. Deze wereldwijde vloot heeft in 58 jaar 62 miljoen vlieguren overschreden.

Beide G280s krijgen Brisbane als thuisbasis en zullen oudere Hawker zakenjets aflossen en hoofdzakelijk worden ingezet voor het transport van organen.