Nieuws

TOULOUSE – Op 13, 14 en 15 oktober veilt Airbus 380 kavels van een A380. De opbrengst van de veiling gaat naar de Airbus Foundation en de AIRitage-vereniging. De veiling onder leiding van veilingmeester Marc Labarbe vindt plaats in Toulouse en kan ook online gevolgd worden.

De A380 MSN13 werd ontmanteld door Tarmac Aerosave, wereldleider in duurzaam beheer en recyclage van vliegtuigen. Er worden meer dan 500 stukken, voornamelijk uit de cabine van dit iconische vliegtuig, aangeboden, waaronder lampen, een bar, een trap, ramen, stoelen, motoronderdelen en zelfs de oranje jumpsuit van de A380-testpiloten.


Sommige stukken zijn versierd door hedendaagse kunstenaars. Andere, zoals longboards, skateboards of surfplanken, zijn gemaakt van onderdelen van de A380. 

De Airbus Foundation en AIRitage gaan de opbrengst van de veiling schenken aan humanitaire en erfgoeddoeleinden.


Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de aangeboden items: