Nieuws

OBERPFAFFENHOFEN – De Duitse start up Lilium meldt volledige overgangsvluchten met hun eVTOL Aircraft Technology Demonstrator.

Lilium zegt dat zijn Phoenix 2 eVTOL-de eerste volledige overgang tussen verticale en horizontale operaties heeft bereikt tijdens een testvlucht van 23 september in het Atlas-centrum in Spanje. De transitie werd gemaakt tijdens een vlucht op de hoofd- en canardvleugels met snelheden van ongeveer 100 kts (185 km/h).

Het Duitse bedrijf is van plan om nog een technologiedemonstrator toe te voegen aan het vliegtestprogramma, aangezien het zich voorbereidt om in 2023 te beginnen met het bouwen van het eerste typeconforme exemplaar van het voertuig met zeven passagiers en het vervolgens in 2024 te gaan vliegen.

Tests hebben aangetoond dat de Lilium in staat zal zijn om zijn doel van 800+ cycli te bereiken met 80 procent capaciteitsbehoud op elke set batterijen, onder voorbehoud van verdere evaluatie door onafhankelijke laboratoria.

Het bedrijf heeft voorlopige verkoopovereenkomsten voor 483 vliegtuigen.