Nieuws

HOLLISTER – Technologie start-up ZeroAvia is een niet-exclusieve gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst is aangegaan met Textron Aviation voor de ontwikkeling van waterstof-elektrische, emissievrije aandrijflijnen voor Cessna Grand Caravan (208B).

ZeroAvia zal een aanvullend typecertificaat (STC) verkrijgen om de eenmotorige turboprop uit te rusten met de 600 kW (850 pk) sterke ZA600 emissievrije aandrijflijn, gericht op commerciële passagiers- en vrachtvervoerders. Het high-wing ontwerp maakt van de Caravan een sterke kandidaat voor het monteren van waterstoftanks onder de vleugels, zodat operators hun stoelcapaciteit of laadruimte kunnen behouden, terwijl ze overstappen op echte emissievrije voortstuwingssystemen.

ZeroAvia zal zijn ZA600-aandrijflijnsysteem voor de Grand Caravan ontwikkelen met ondersteuning voor gegevens, engineering en certificering door Textron Aviation. ZeroAvia streeft ernaar om al in 2025 certificering voor de 600 kW-aandrijflijn te behalen, zodat klanten emissievrije vluchten kunnen uitvoeren. ​

Wereldwijd zijn meer dan 2.400 Caravans. ZeroAvia heeft al verschillende overeenkomsten aangekondigd met operators en verhuurders met betrekking tot ombouw van de Grand Caravan.

1 reactie op “ZeroAvia sluit pact met Grand Caravan fabrikant

  1. Luc schreef:

    Goede idées brengen de wereld vooruitgang en interessant.