Nieuws

Airbus levert vijfhonderdste A350 XWB af

1

TOULOUSE – Airbus heeft dezer dagen de vijfhonderdste A350 afgeleverd. Het toestel, een A350-900 was bestemd voor de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia die er twintig bestelde waarvan inmiddels veertien in dienst.

Volgens Airbus kenmerken zich de A350-900, de A350-1000 en de nieuwe A350F zich door verbeterde prestaties, 25% minder brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot en 50% minder geluidsvoetafdruk in vergelijking met vliegtuigen van de vorige generatie.

De 500e levering markeerde ook de introductie van de nieuwe productiestandaard 2022, die extra prestatie- en interieurverbeteringen brengt voor zowel de A350-900 als de A350-1000. Vergeleken met eerdere normen, brengt het een gewichtsvermindering tot 1,2 ton met zich mee door systemen en constructies te optimaliseren en het gebruik van geavanceerde materialen te verhogen, die al meer dan 70% van het vliegtuig vertegenwoordigen.

Het maximale startgewicht is ook met 3 ton verhoogd, waardoor elk model zijn maximale bereik kan behouden, terwijl het een groter laadvermogen kan dragen.

De nieuwe standaard wordt geleverd met een bredere binnencabine. Deze toename van de cabineruimte geeft luchtvaartmaatschappijen de flexibiliteit om meer dan dertig extra stoelen aan te bieden in een typische configuratie met drie klassen

De A350 werd acht jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen. Het toestel is in gebruik bij 39 luchtvaartmaatschappijen die er wereldwijd 900 routes mee bedienen.

1 reactie op “Airbus levert vijfhonderdste A350 XWB af

  1. De A 350 een goede tegenhanger van de B 787 en nu in verkoop aantallen succesvoller dan de technisch hoogwaardige A 380, dat er nog meer A 350 het luchtruim moge kiezen ! Succes !