Nieuws

Sukhoi SSJ-New neemt vastere vormen aan

ZHUKOVSKY – De eerste van twee te assembleren assembleerde prototypes van de Sukhoi Super Jet (SSJ) New bevindt zich momenteel in de eindmontage werkplaats. Daar wordt toestel voorzien van elementen van geïmporteerde systemen en onderdelen. In 2023 zal het Aviadvigatel PD-8 aangedreven toestel de eerste vlucht maken, gevolgd door het vliegtestprogramma. Een tweede prototype is inmiddels in aanbouw.

Recent heeft Sukhoi Civil Aircraft Comapnay (SCAC) de eerste romp van de SSJ-New overgevlogen van Komsomolsk-on-Amur naar Zhukovsky. Daar zal de romp bij onderzoeksinstituut TsAGI aan een levenscyclustest worden onderworpen.

Bij TsAGI zullen de romp en ook het landingsgestel worden onderworpen aan herhaalde cyclische belasting om de geprojecteerde levensduur van 54.000 vlieguren experimenteel te onderbouwen.

SCAC werkt sinds begin 2022 aan de ontwikkeling van een gemoderniseerde variant van de Sukhoi SuperJet (SSJ100-95) die wordt aangeduid als SSJ-New.