Nieuws

MONTREAL – Bombardier heeft tijdens de Volaria Airshow niet alleen de super-midsize Challenger 3500 zakenjet gepresenteerd, maar ook het EcoJet-onderzoeksinitiatief onder de aandacht gebracht

Met deze Ecojet wil Bombardier de toekomstige ecologische voetafdruk van de zakenluchtvaart verkleinen door gebruik te maken van een geïntegreerd vleugel-rompontwerp (de zogenoemde ‘blended wing body’).

Een schaalmodel, slechts 7 procent van de grootte van Bombardier’s Global familie van langeafstandsvliegtuigen, is daarbij in de achterliggende drie jaar al in het het geheim in Quebec getest.

De show, met vluchtuitvoeringen en een statische vliegtuigvertoning, om de rijke lucht- en ruimtevaart geschiedenis van de regio te benadrukken, werd mede gepresenteerd ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de Canadese fabrikant.