Nieuws

LAKE LAS VEGAS – De Amerikaanse producent Kitty Hawk stopt met de verdere ontwikkeling van de Heaviside waaraan al sinds tien jaar wordt gewerkt. De inmiddels vliegende Heaviside heeft een vliegbereik van 100 nm (185 km)  bij een kruissnelheid van 100 mph (161 km/h).

In juni 2022 werd al besloten de productie van de eVTOL Flyer te staken. Het elektromotor aangedreven toestel werd sinds juni 2018 aangeboden als ultralight waardoor het, onder de Amerikaanse regels, zonder brevet kan worden gevlogen. Dit leidde tot de verkoop en aflevering van 111 toestellen.

Deze Flyer oogt als een vliegende boot waarmee dankzij tien propellers tot twintig minuten kan worden gevlogen bij een snelheid van 20 mph (32 km/h). Voor beginnende piloten is de snelheid begrensd op 6 mph (10 km/h) en een maximale vlieghoogte van drie meter.

Voorafgaand aan de marktintroductie zijn door de producent meer dan 1.500 vluchten uitgevoerd.  Kittyhawk verwacht veel van de Flyer, temeer daar mensen er al negentig minuten instructie solo kunnen vliegen in de eenzitter.

Heaviside

Het bedrijf introduceerde in maart 2018  de eveneens elektromotor aangedreven Wisk Cora.