Nieuws
Emergency response and healthcare company Falck announced a partnership with Silicon Valley-based Kitty Hawk, a pioneer of all-electric vertical takeoff and landing (eVTOL) aircraft. The partnership will explore applications for eVTOL in emergency response operations, making emergency healthcare more accessible and affordable. Here, Kitty Hawk's Heaviside eVTOL aircraft completes a test flight.

LAKE LAS VEGAS – De Amerikaanse producent Kitty Hawk stopt met de verdere ontwikkeling van de Heaviside waaraan al sinds tien jaar wordt gewerkt. De inmiddels vliegende Heaviside heeft een vliegbereik van 100 nm (185 km)  bij een kruissnelheid van 100 mph (161 km/h).

In juni 2022 werd al besloten de productie van de eVTOL Flyer te staken. Het elektromotor aangedreven toestel werd sinds juni 2018 aangeboden als ultralight waardoor het, onder de Amerikaanse regels, zonder brevet kan worden gevlogen. Dit leidde tot de verkoop en aflevering van 111 toestellen.

Deze Flyer oogt als een vliegende boot waarmee dankzij tien propellers tot twintig minuten kan worden gevlogen bij een snelheid van 20 mph (32 km/h). Voor beginnende piloten is de snelheid begrensd op 6 mph (10 km/h) en een maximale vlieghoogte van drie meter.

Voorafgaand aan de marktintroductie zijn door de producent meer dan 1.500 vluchten uitgevoerd.  Kittyhawk verwacht veel van de Flyer, temeer daar mensen er al negentig minuten instructie solo kunnen vliegen in de eenzitter.

Kitty Hawk wil zich nu toe gaan leggen op de ontwikkeling van de inmiddels vliegende Heaviside die een vliegbereik krijgt van 100 nm (185 km)  bij een kruissnelheid van 100 mph (161 km/h).

Heaviside

Het bedrijf introduceerde in maart 2018  de eveneens elektromotor aangedreven Wisk Cora.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.