Nieuws

CALGARY – De Havilland Aircraft of Canada (DHC) is van plan de vliegtuigproductie op een nieuwe locatie te consolideren. Als alles volgens plan verloopt, starten de bouwwerkzaamheden op de campus met het nieuwe vliegveld eraan al volgend jaar.

Naast de Twin Otter zullen in Wheatland County op zo’n 30 kilometer ten oosten van Calgary in de Canadese provincie Alberta ook de DHC-515 Firefighter zal daar ook de Dash 8-400 in productie worden genomen.

DHC wil in Wheatland County niet alleen een nieuwe fabriek bouwen, maar ook een complete vliegtuigbouwcampus met aangebouwd vliegveld en een museum. Het bedrijf heeft al 150.000 vierkante meter grond aangekocht en de desbetreffende aanvragen ingediend bij de verantwoordelijke autoriteiten.

Als de Wheatland County Council in het voorjaar van 2023 groen licht geeft, kan tegen het einde van 2023 de eerste paal voor de nieuwe fabriek worden geslagen. Het nieuwe vliegtuigbouwcomplex zou vanaf 2025 in gebruik kunnen worden genomen, Volgens de huidige plannen duurt de hele aanleg van De Havilland Field tien tot vijftien jaar.