Nieuws

TORONTO – De Canadese luchtvaartmaatschappij Porter AIrlines gaat via een sale and leaseback constructie bij haar zusterbedrijf Porter Aircraft Leasing Corp twaalf Embraer E 195 E2 regionale verkeersvliegtuigen huren.

Kort daarvoor werd bekend dat ook de Nederlandse leasemaatschappij TrueNoord zes nieuwe E195-E2 vliegtuigen gaat verhuren aan Porter Airlines.

De nieuwe generatie E-Jets zullen deel uitmaken van de groeiende vloot van Porter Airlines op basis van een langdurige operationele lease. Alle zes vliegtuigen worden in 2023 geleverd en maken deel uit van Porters eerste vaste E2-order voor 30 E195-E2’s, bevestigd in 2021. Daarvan zijn inmiddels 26 vliegtuigen via constructies bij vijf leasebedrijven veiliggesteld voor levering in 2023 en 2024.

Vanaf juli 2022 had Porter 50 vaste toezeggingen voor de E195-E2 en 50 aankooprechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.