Nieuws

Elektra Solar sleept eTrophy in de wacht

LANDSBERG – Het Duitse Elektra Solar heeft de eTrophy competitie in Bern gewonnen. De Duitse onderneming vloog daarvoor met de eenmotorige Elektra Trainer vanuit Landsberg am Lech naar de Zwitserse hoofdstad.

De eTrophy ging over het afleggen van de langste afstand bij het naderen van de luchthaven van Bern. De Elektra Trainer overbrugde daarbij met 174 km de grootste afstand die ondanks 25 km/h tegenwind, sterkere windstoten en een regengebied in twee uur en tien minuten werd overbrugd. Uit de analyse van de vluchtgegevens bleek later dat de Elektra Trainer 10 kWh aan energie verbruikte voor een vlucht van 100 km, Dit is slechts de helft van het verbruik van een gemiddelde elektrische auto.

De andere plaatsen gingen naar de teams van Pipistrel en X-eye.