Nieuws

MOSKOU – Bij de Arsenyevskaya Aviation Company van helikopterconglomeraat Russian Helicopters wordt een laatste serie testvluchten uitgevoerd met het prototype van de nieuwste gemoderniseerde Ka-52M-helikopter.

De nieuwe Ka-52M-gevechtshelikopter vloog in augustus 2020 voor het eerst. De helikopter is uitgerust met een opgewaardeerd opto-elektronisch systeem met een groter doeldetectie- en herkenningsbereik en een nieuwe digitale aandrijving, die de richtnauwkeurigheid van het kanon verbetert. De opgewaardeerde Ka-52 kreeg tevens een geavanceerde radar.

De Ka-52M hoofdrotorbladen zijn uitgerust met krachtiger verwarmingselementen, waardoor de helikopter onder alle temperatuurbereik kan opereren, inclusief arctische omstandigheden. Nieuw zijn ook het versterkte landingsgestel en ledverlichting De gemoderniseerde Alligator heeft ook een nieuw cockpitinterieur, waardoor ook aan eigentijdse ergonomische eisen wordt voldaan, ook bij het besturen van de helikopter met gebruik van nachtzichtapparatuur.