Nieuws

FRIEDRICHSHAFEN – De Deutsche Zeppelin Reederei GmbH gaat een derde Zeppelin NT bouwen vanwege de aanhoudend grote vraag naar passagiersvluchten. Het luchtschip zal in 2024 niet aan de Bodensee maar in een speciaal hiervoor te bouwen Event-Hangar op Flugplatz Essen/Mülheim.

Het nieuwe luchtschip zal door Zeppelin Luftschifftechnik in de Zeppelin-hangar in de Friedrichshafen worden gebouwd. De nieuwe LZ N07-101 moet tot vijftien passagiers kunnen meenemen.

Vanaf het seizoen 2024 zullen in twee Zeppelins rondvluchten boven de Bodensee aanbieden. Daarnaast zijn er in andere Duitse regio’s meer passagiers- en chartervluchten gepland. De Zeppelins NTs vliegen sinds 1997 en mogen sinds 2001 passagiers vervoeren. In 2017 werd de laatste van drie in 2013 bestelde luchtschepen overhandigd aan het Amerikaanse bedrijf Goodyear.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.