Nieuws

ATLANTA – De Amerikaanse aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom Volato heeft gaat haar vloot uitbreiden met vier Gulfstream super midsize G280 zakenjets.

De sterk groiende oparoter bestelde in januari bij Honda Aircraft vijftien Elite S zakenjets De toestellen krijgen allemaal een galley en een toilet. De zakenjets gaan plaats bieden aan vier passagiers.

Volato is een in 2021 gestarte nieuwkomer die momenteel beschikt over vijf HondaJets. Wanneer de nieuw bestelde Honda’s en Gulfstreams zijn geleverd, beschikt Volato over 24 zakenjets.

Klanten kunnen kiezen uit meerdere mogelijkheden, variërend van 1/16 aandeel tot volledig eigendom. Ook wordt een by-the-hour charter service aangeboden voor niet-eigenaren.

1 reactie op “Volato bestelt ook zakenjets met groter bereik

  1. Anton S. schreef:

    Dit ogenschijnlijk opgewekte bericht, namelijk dat private jet passagiers zich over grotere afstanden willen laten verplaatsen, is tegelijkertijd ook een teken aan de wand voor gevestigde airlines.
    Anders gezegd in toenemende mate verliezen zulke luchtvaartmaatschappijen marktaandeel in het voor hen doorgaans zo profijtelijke topsegment. De groei van noem ’t het Premium Economy product gaat dit verlies niet goedmaken.

    Ook milieutechnisch is het niet een gunstige ontwikkeling als er op de lange afstand steeds meer met kleine jets gevlogen wordt.
    Dus zowel voor hun eigen bedrijfsmatig welzijn als voor het klimaat doen ailines er goed aan hun premium product rap weer aantrekkelijk te maken voor de cliëntengroep die ze nu lijken kwijt te raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.