Nieuws

WICHITA – De defensie-divisie van Bombardier heeft een aangepaste Global 6000 zakenjet geleverd aan het Battlefield Airborne Communications Node (BACN) -programma van de Amerikaanse luchtmacht.

Het vliegtuig is de eerste uit een order van maximaal zes voor speciale missie geconfigureerde Global 6000’s die in juni 2021 door de luchtmacht zijn geplaatst. Tot op heden zijn opties voor twee extra vliegtuigen bevestigd, waarvan één levering later dit jaar wordt verwacht en de volgende in 2023.

Het contract voor 2021, inclusief opties voor zes vliegtuigen en de nodige engineering- en modificatiewerkzaamheden, heeft een waarde van maximaal $ 465 miljoen. De Global 6000’s van BACN, door de luchtmacht aangeduid als E-11A, en zullen vanaf Hanscom Air Force Base in Massachusetts worden gebruikt als communicatie gateways op grote hoogte.

Het modificatiewerk is voltooid in de fabriek van Bombardier in Wichita, Kansas, dat afgelopen april werd aangewezen als het nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor van het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.