Nieuws

Grote Benelux rekruteringsdag Wizz Air

BADHOEVEDORP – Wizz Air werft volop nieuwe piloten aan voor 2022 en de jaren nadien. Dit jaar werden er al meer dan 600 gerekruteerd. De luchtvaartmaatschappij telt dan ook meer dan zestig nationaliteiten. Op die manier draagt Europa’s snelst groeiende luchtvaartmaatschappij in belangrijke mate bij tot het herstel van de luchtvaartsector.

Op maandag 3 oktober 2022 organiseert Wizz Air daarom nabij Schiphol een zogeheten ‘Open Pilots Day’. Piloten en vliegers in spe zijn die dag vanaf 10.00 uur welkom in het Ramada by Wyndham Amsterdam Airport Schiphol (Sloterweg 299, 1171 VB Badhoevedorp).Wizz Air biedt mooie carrièremogelijkheden aan wie een kantoor boven de wolken wenst. WIZZ rekruteert namelijk captains, first officers – zowel met als zonder A320 type-rating – en ook cadetten via de Pilot Recruitment-webpagina.  Piloten kunnen snel doorgroeien van cadet naar first officer om vervolgens over te stappen naar de linkerstoel.

Er zijn ook verschillende andere, aan de flightdeck-crew gerelateerde functies vacant voor die piloten die een job met nog meer verantwoordelijkheid wensen.

Naast de bedrijfsvoordelen kunnen de kandidaten ook kiezen voor een door het bedrijf gesponsorde type-rating. Tijdens de trainingsperiode betaalt Wizz Air een opleidingsvergoeding.


Tussen juni en augustus van dit jaar nam Wizz Air al dertien nagelnieuwe vliegtuigen in gebruik. Dat bracht de vloot op 165 Airbus-toestellen. Dankzij deze ultramoderne vliegtuigen versterkt de maatschappij haar positie als een van de duurzaamste luchtvaartondernemingen ter wereld. Er komen de komende maanden en jaren nog heel wat toestellen bij.