Nieuws

DUBAI – Leasemaatschappij SMBC Aviation Capital heeft de eerste van drie CFM LEAP-1B28B1 aangedreven Boeings van het type 737 MAX 8 afgeleverd bij flydubai. Het toestel werd geleverd via een sale and lease back constructie. SMBC leverde in 2021 en 2022 al eerder negen  CFM LEAP-1B28 aangedreven  737 MAX 8  af bij de luchtvaartmaatschappij.

De luchtvaartmaatschappij maakte  in juli 2021 bekend dat het  65 minder Boeing 737 MAX varianten wilde afnemen dan eerder besteld. De laatste order dateerde van december 2017 toen Boeing en flydubai een order voor 175 MAX variante formaliseerden,  destijds  de grootste order van vliegtuigen met één gangpad in de geschiedenis van het Midden-Oosten.

De deal, die al was toegezegd tijdens de Dubai Airshow 2017  maakte het mogelijk voor flydubai om te profiteren van de flexibiliteit en overeenkomsten binnen de 737 MAX-familie.   flydubai wilde   150 van het type 737 MAX 10 en 25   van het type MAX 8 of MAX 9. Daarnaast zijn nog vijftig kooprechten voor MAX-varianten vastgelegd.

flydubai bestelde tijdens de Dubai Airshow 2013 al eerder 75 MAX varianten en elf 737-800’s. Ondanks de in juli 2021 aangepaste order mag Boeing nog steeds 170 MAX varianten leveren aan flydubai.

 

1 reactie op “flydubai klopt opnieuw aan bij SMBC voor 737 MAX 8

  1. Anton Schiere schreef:

    Geweldig natuurlijk dat Boeing in Flydubai zo’n groot afnemer van haar toestellen heeft!

    Wel vreemd dat zo’n oliestaat de vliegtuigen niet gewoon cash uit haar oliedollars aftikt, maar kiest voor financiering [=lease] via een westerse maatschappij.

    Eigenlijk ook wel vreemd, dat ze een paar honderd toestellen willen hebben met nagenoeg dezelfde specificatie [range circa 4.500 km] en 189 passagiers, waar MO-carreers doorgaans kiezen voor long haul operatie met wide bodies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.