Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Embraer heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend met een dochteronderneming van Apollo met betrekking tot een klantenfinancieringsprogramma van US $ 1,5 miljard voor de regionale vliegtuigen van Embraer.

Apollo en Embraer, zullen daarbij naar eigen zeggen een uitgebreid scala aan innovatieve en op maat gemaakte oplossingen bieden voor het hele spectrum van klant- en leveringsfinanciering. Het programma omvat ook opties om financiering te onderzoeken voor ESG-gerichte projecten van klanten, zoals de ontwikkeling van groene technologieën.

De financieringsmogelijkheden van Apollo omvatten verschillende alternatieven voor schuldfinanciering, samen met PDP-financiering (Progress Delivery Payment) en een volledige reeks leasingopties.

Financiering zal voornamelijk beschikbaar zijn via Apollo’s luchtvaartactiviteiten, die speciale investeringsfondsen omvatten: het luchtvaartleningsplatform PK AirFinance en het lease- en servicebedrijf Merx Aviation.

Als eerste grote transactie maakten de firma’s bekend dat Apollo een definitieve sale-and-leaseback overeenkomst heeft gesloten, inclusief PDP-financiering, voor zes Porter Airlines E195-E2’s die gepland staan ​​voor levering in 2023.