Nieuws

DUBLIN – De Ierse Leasemaatschappij Griffin Global Asset Managementgaat in september 2022 twee Airbus A321neo’s overdragen aan de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij VivaAerobus die beide toestellen voor langere tijd gaat huren nadat deze via een purchase and leaseback constructie eigendom werden van Griffin.

De Mexicaanse maatschappij huurt inmiddels ook een aantal A321neo’s bij SMBC Aviation Capital Zo droeg SMBC eind juli 2022 opnieuw een IAE PW1133G-JM aangedreven A321neo over aan VivaAerobus. Die levering was een gevolg van een contact aanpassing waardoor geen vier (inmiddels operationele), maar vijf A321neo’s zouden worden geleverd. Het nu geleverde toestel was de vierde en uit deze reeks.

SBMC leverde onder een eerder contract eerder zeven Airbus A320neos overgedragen aan de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij. Deze door IAI PW1127G1-JM motoren aangedreven toestellen bieden plaats aan 186 passagiers.

VivaAerobus was lange tijd klant van Boeing, maar besloot in 2013 over te stappen naar concurrent Airbus door veertig A320neo’s te bestellen en twaalf A320ceo’s.

A320ceo