Nieuws

IDAHO – Een Cessna Citation M2 Gen2 zakenjet is de eerste in zijn soort die een actieve winglet-upgrade van de Tamarack Aerospace Group krijgt.

De FAA en EASA gecertificeerde upgrade zorgt volgens Tamarack voor verbeterde startlimieten op grote hoogte en bij hoge temperaturen. De upgrade biedt ook verbeterde brandstofreserves, stabiliteit op grote hoogte en veiligheid van stabiliteit bij het landen en klimmen, voegde het bedrijf eraan toe.

Tamarack ontving in 2015 aanvankelijk FAA-certificering voor actieve winglets op de M2. De M2 Gen2 is de nieuwste variant van de CE525-serie, waaronder de Citation CJ, CJ1, CJ1+ en M2.

De winglets van het bedrijf bevinden zich op verschillende andere Citation-modellen, in totaal meer dan 160 Citation-twinjets. Ook werkt Tamarack momenteel aan een winglet variant voor Beechcraft King Airs van het type B200 en B350