Nieuws

ADDIS ABEBA – Ethiopian Cargo and Logistics Services gaat drie tot vrachtvliegtuig omgebouwde Boeing 767-300ER huren bij het Amerikaanse Titan Aviation. De Afrikaanse luchtvaartmaatschappij zal later deze maand het eerste toestel in ontvangst nemen, de tweede levering is gepland voor eind 2022 en het derde vliegtuig moet in 2023 worden geleverd.

De vrachtdochter van Ethiopian beschikt momenteel over negen 777Fs. Daarnaast wordt gevlogen met drie kleinere Boeing 737-800SF vrachtvarianten.

Ethiopian investeerde de afgelopen jaren fors in het uitbreiden van zijn vrachtvloot. In juli 2022 tekende de luchtvaartmaatschappij een overeenkomst met De Havilland Aircraft of Canada voor de aankoop van twee Dash 8-400 Freighter – Large Cargo Door (F-LCD) conversiekits.

In mei 2022 tekende het een deal voor vijf B777F’s en in maart werd het een van de eerste luchtvaartmaatschappijen die de nieuwe generatie Boeing 777-8-vrachtvliegtuigen bestelde die momenteel door Boeing worden ontwikkeld.

De toevoeging van deze laatste drie vliegtuigen brengt de door Titan Aircraft Investments verhuurde vrachtvloot op tien, waaronder vijf omgebouwde Boeing 767-vrachtvliegtuigen.