Nieuws

Nordic Aviation Capital doet goede zaken

DUBLIN – De Ierse leasemaatschappij Nordic Aviation Capital (NAC) heeft in de achterliggende weken meerdere lease- en verkoop contracten afgesloten voor in totaal twintig vliegtuigen.

Zo klopte de Noorse maatschappij Wideroe Flyveselskap AB uit het Noorse Bodo klopte bij NAC aan om twee DHC8-400’s van NAC te kopen en gelijktijdig leaseovereenkomsten te sluiten voor nog eens drie turboprops van dit type.

Daarnaast werd een leaseovereenkomst gesloten voor drie Q400-vliegtuigen met Connect Airlines, gevestigd in Bedford, Massachusetts. De nieuwe luchtvaartmaatschappij wil regionale diensten aanbieden tussen Canada en het noordoosten en middenwesten van de VS. Connect klopte recent ook aan bij Universal Hydrogen om 75 ATR 72-600 regionale turboprops naar waterstof te laten om bouwen.

Kort daarna vervoegde zich ook het Zweedese Braathens Regional Airways AB bij NAC om een huurovereenkomst voor twee ATR 72-600s te tekenen. Ook het Brazilaanse Voepass uit Ribeirao Perto, Sao Paulo tekende voor twee ATR turboprops.

American Airlines
Recent werd door NAC ook de verkoop van vier Embraer E170s en vier Bombardier CRJ900-vliegtuigen aan American Airlines afgerond. De acht toestellen zullen in gebruik worden genomen door Envoy Air en PSA Airlines, beide dochterondernemingen van American Airlines.