Nieuws

TEUGE – De Piloot en Vliegtuig AirFair heeft zaterdag veel meer mensen naar Airport Teuge getrokken dan vorig jaar. Het evenement werd door zeker 1.200 mensen bezocht, zei organisator Gert Post van luchtvaartbedrijf Air-Side na afloop. Vorig jaar werden enkele honderden bezoekers geteld.

Op het evenement konden bezoekers kennismaken met leveranciers van vliegtuigen en onderdelen, vliegscholen en dienstverlenende bedrijven. Ook werden klassieke en moderne toestellen tentoongesteld. Er was dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid met onder meer de Pipistrel Velis Electro van E-Flight, Cessna 337F van Dutch Electric Aviation Centre (DEAC) en de elektrische Viking Dragonfly van Inholland. Ook start-up Maeve uit Delft was present met een schaalmodel van de Maeve 1, een volledig elektrisch regionaal verkeersvliegtuig voor 44 passagiers.   

Door een regenfront konden ’s ochtends niet alle deelnemende vliegtuigen op Teuge landen, maar toch konden bezoekers tientallen toestellen op de grond en in de lucht bewonderen. De regen trok overigens rond de middag weg, waarna de zon zich af en toe liet zien. De Piloot en Vliegtuig AirFair viel samen met het jubileumfeest van Aircraft Maintenance Netherlands (AMN). Het vliegtuigonderhoudsbedrijf vierde haar tienjarig bestaan. Dat zorgde voor de komst van extra (historische) vliegtuigen én meer bezoekers naar Teuge Airport.

In het gebouw van Air-Side werd ook een aantal lezingen gehouden. Een van de sprekers was de Belgische piloot Rik Moons, die in juli van dit jaar wereldnieuws werd toen hij met zijn vliegtuig een parachutelanding maakte in Brugge. In de oktober-editie van Piloot en Vliegtuig gaat Moons uitgebreid in op zijn bijna-crash en de lessen die hij daaruit heeft getrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.