Nieuws

DUBAI – Emirates Airline heeft het nieuwe AVANT Up-systeem van Thales geselecteerd voor de vloot van de Airbus A350-vliegtuigen die gepland staan voor levering in 2024. Dankzij een investering van meer dan 350 miljoen dollar worden vijftig A350s uitgerust met entertainmentsystemen van de nieuwste generatie die een onvergetelijke en gepersonaliseerde passagierservaring bieden.

Het AVANT Up-systeem van Thales omvat Optiq 4k QLED HDR-schermen. Dit zijn de enige vliegtuig schermen die gebruik maken van de QLED-technologie van Samsung om kijkers onder te dompelen in meer dan een miljard kleuren. Volgens Emirates is dit het perfecte medium voor Emirates’ ice entertainmentsysteem, dat meer dan 5.000 kanalen met meertalige content biedt, waaronder live-tv, de nieuwste bioscoopfilms, tv-programma’s, muziek hits, en ’s werelds eerste shopping kanaal aan boord – EmiratesRED.

Het nieuwe systeem van Thales biedt ook een verbeterde ‘live’ televisie-oplossing met een bredere keuze aan live tv en nieuws in de hoogst beschikbare definitie op 40.000 voet.

Emirates passagiers kunnen zich tevens verheugen op verbeterde connectiviteit met Optiq – de eerste smart display in de industrie dat twee Bluetooth-verbindingen biedt. Ook heeft het systeem ingebouwde Wi-Fi voor passagiers om meerdere apparaten te koppelen, waaronder telefoons, tablets, koptelefoons of zelfs game controllers, terwijl het tot 60 watt USB-C ondersteunt om persoonlijke apparaten snel op te laden.

Om de betrokkenheid van passagiers verder te verrijken, heeft Emirates gekozen voor een verscheidenheid aan AVANT Up digitale services, waaronder sterk geïntegreerde personalisatie functies, uitgebreide personal electronic device (PED) mogelijkheden en verbeteringen aan de gebruikersinterface die ook slechtziende passagiers een meeslepende ervaring bieden.