Nieuws

CAPUA – Tecnam heeft een eerste tweemotorige P2006T MkII (S/N 350) is geleverd aan iFly Academy uit het Mexicaanse Merida. Het toestel werd in het Amerikaanse Sebring opgehaald en vervolgens met meerdere tussenstops door twee vlieg instructeurs naar Merida gevlogen over een afstand van 1.960 nm (3.630 km).

Door de P2006T aan te schaffen, kan iFly naar eigen zeggen meer vliegtijd bieden en sneller door meermotorige classificaties gaan. iFly Aeronautical University werd op 6 mei 2011 opgericht en vliegt momenteel met lestoestellen Pipistrel Virus SW, Cessna 150, Cessna 172en een Beechcraft D95A Travel Air.

In 2018 verkreeg iFly de erkenning van officiële geldigheid van studies (RVOE) van een carrière in luchtvaartmanagement. De opleider werd daarmee de eerste luchtvaartuniversiteit voor vliegerpiloten in Mexico,

Er studeren momenteel meer dan 250 studenten bij iFly dat tevens over een gecertificeerde

Airbus A320-simulator beschikt.