Nieuws

RAAMSDONKVEER – PAL-V International B.V. heeft een onderkomen op London Oxford Airport in gebruik genomen. Hier kunnen gegadigden voor de PAL-V Liberty kennis maken in de eerste ‘fly drive’ simulator. De Britse tak staar onder leiding van Sales Director Andy Wall .

Pal-V is een early mover in de dynamische wereld van Advanced Air Mobility en heeft inmiddels In nauwe samenwerking met EASA data-analyse, vlucht- en rijtests en testgegevens geëxtraheerd. Onlangs is het bedrijf, dat meer dan 120 mensen in dienst heeft, begonnen met tests om het typecertificaat te verkrijgen onder de EASA CS-27-regelgeving. Hierdoor zal de Liberty uiteindelijk worden goedgekeurd voor tachtig procent van de wereldmarkt, inclusief de VS.Zodra deze mijlpaal is bereikt, kan het beginnen met het opvoeren van klantleveringen.

De PAL-V Liberty biedt plaats aan twee personen in een volledig gesloten cockpit. Het kan binnen zes minuten overschakelen tussen vervoer over de weg en door de lucht, terwijl de rotors in het voertuig zijn vastgezet.

In de rijmodus is de Liberty ontworpen voor een maximale snelheid van ongeveer 160 km/h en een maximale actieradius van 1.315 km. In de vliegmodus is de maximale kruissnelheid 180 km/h met een maximaal bereik van 400 tot 500 km (gelijk aan drie uur met 30 minuten reservebrandstof).

Het toestel is in Nederland inmiddels goedgekeurd voor verkeersdeelname op de openbare weg.

1 reactie op “PAL-V slaat vleugels uit naar Verenigd Koninkrijk

  1. Ab Woudstra schreef:

    Met die PAL-V is wel een lange geschiedenis, men is er al jaren mee bezig en had ik verwacht dat men toch iets sneller rij- en vliegklaar zou zijn.
    Maar het mag nu op de openbare weg rijden, van vliegen is nog geen sprake. Ik mag hopen dat het een doorslaand sukses wordt