Nieuws

SANTIAGO – Latam Cargo heeft een vijfde 767-300 Boeing Converted Freighter (BCF) uit een serie van tien in ontvangst genomen bij SASCO MRO in Singapore waar de feitelijke aanpassingen werd uitgevoerd. Gerekend wordt op nog een vijfde toestel van dit type in de loop van 2022.

De Chileense vrachtdochter van Latam Airlines bestelde in mei 2021 twee extra 767-300 BCFs naast vier in maart 2021 bestelde. Gelijktijdig met de nieuwe order werden opties verzilverd voor vier toestellen van dit type die in principe in 2023 en 2024 de vloot moeten komen versterken.

Na de huidige levering vliegt de Chileense vrachtmaatschappij vliegt momenteel met zestien 767-300ER Freighters.

Om aan de enorme vraag naar vrachtcapaciteit te kunnen voldoen, werden door Latam als tussenoplossing bij twee 767-300ERs de stoelen uit de cabines gehaald voor ‘cargo in cabin’ operaties, terwijl een derde toestel van dit type in juni 2021 voor dezelfde doeleinden beschikbaar kwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.