Nieuws

BLOOMFIELD – Kaman Aerospace bereidt zich voor om later dit jaar te beginnen met het testen van zijn zogenoemde Kargo UAV.

De Kargo UAV wordt aangedreven door een Rolls-Royce R300 turboshaft-motor die is ontwikkeld voor lichte helikopters als de Robinson R-66-model Verwacht wordt dat het lading van ruim 360 kg autonoom onder een sling of in een laadruimte zal kunnen vervoeren over maximaal 500 nm (925 km)

Het prototype werd gebouwd in opdracht van het Amerikaanse Korps Mariniers en zal worden worden gebruikt voor demonstratie- en evaluatiedoeleinden.

Kaman wil het toestel op de markt brengen als een onbemand alternatief voor veel zwaardere en duurdere bestuurde helikopters als de MV-22 Osprey die momenteel worden gebruikt om troepen te bevoorraden.

De autonome vluchtbesturing is gebaseerd op sensoren die zijn ontwikkeld door Near Earth Autonomy en deze zijn al geëvalueerd op andere platforms.