Nieuws

RENTON – Bij twee ongelukken zijn zondag (4 september) meerdere mensen om het leven gekomen in Amerika en boven de Baltische Zee. Naar de oorzaken van beide ongelukken wordt een onderzoek ingesteld.

Bij het eerste ongeval verongelukte zondagmiddag een turbine Otter van de kleine Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Seaplanes kort na vertrek uit Friday Harbour. Het drijvervliegtuig zou een vlucht uitvoeren naar Renton, maar verdween na achttien minuten van de radar. Aan boord bevonden zich negen volwassenen en een kind. Een lichaam is inmiddels geborgen. Northwest Seaplanes voert met vier Beavers en de Walter aangedreven turbine Otter vluchten in Washington en British Columbia.

Bij het tweede ongeval verdween zondagmiddag een Oostenrijks geregistreerde Cessna 551 Citation II(SP van de radar. De zakenjet was met vier personen aan boord onderweg van het Spaanse Jerez-La Parra Airport naar Köln/Bonn Airport toen het om onverklaarbare redenen door vloog via het Duitse naar het Zweedse luchtruim.

Omdat de verkeersleiding geen contact kon krijgen met de bemanning, werd een Panavia Tornado van de Duitse luchtmachtbass Rostock-Laage Air Base op verkenning gestuurd. De piloten meldden vervolgens dat zij niemand in de cockpit konden waarnemen. Kort daarna stortte de Citation vierenhalf uur na vertrek uit Spanje neer in de Baltische Zee.