Nieuws

FAA keurt loodvrije GA brandstof goed

ADA – General Aviation Modifications Inc (GAMI) uit de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een Amerikaanse aanvullend typecertificaat op zak voor hun G100 General Aviation brandstof. Deze brandstof is nu door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA goedgekeurd voor gebruik in alle zuigermotor aangedreven general aviation vliegtuigen.

G100 is een loodvrije brandstof die kan dienen als vervanging voor Avgas 100LL

GAMI werkt sinds 2009 aan de ontwikkeling van deze loodvrije ‘drop in’ brandstof en gebruikte voor testdoeleinden een Lycoming aangedreven Cessna 172s. Het bedrijf verwacht toestemming voor andere (motor)merken binnen negen maanden tot een jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.