Nieuws

KUNOVICE – De Tsjechische fabrikant Aero Vodochody gaat vanaf 2024 twaalf L-39NG-jettrainers leveren aan de luchtmacht van Hongarije. Acht vliegtuigen zullen worden geleverd in een trainerconfiguratie en vier in een verkenningsconfiguratie.

Onderdeel van de order wordt ook de levering van een grondgebonden simulatietrainingssysteem voor de omscholing van Hongaarse piloten voor de nieuwe Tsjechische vliegtuigen.

Aero Vodochody heeft de levering van het Ground Based Training System uitbesteed aan het Tsjechische bedrijf VR Group, a.s. Het bedrijf is een dochteronderneming van het staatsbedrijf LOM PRAHA s.p., opgericht door het Ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek.

Het trainingssysteem zal bestaan uit desktop- en voortgangssimulators, evenals een zogenaamde Full Mission Simulator, die toekomstige piloten voorbereidt op tactische taken.

Het weergavesysteem bestaat uit een negen-kanaals systeem dat een beeld kan projecteren op een bolvormig oppervlak in een horizontaal bereik van 300° met een verticaal bereik van 120°. Naast het vliegen onder alle weersomstandigheden kan ook nachtvliegtraining gesimuleerd worden inclusief het gebruik van realistische NVG’s (Night Vision Goggles).

De simulator zal worden gecertificeerd volgens Europese regelgeving op FTD (Flight Training Device) Level 2.

Prototype van het Flight Training Device.