Nieuws

DALLAS- De Koreaanse startup MintAir heeft een intentieverklaring getekend voor de aankoop van veertig Jaunt Journey eVTOLs. Het in halfgeleiders voor de auto-industrie gespecialiseerde gespecialiseerde bedrijf wil met de Journeys Advanced Air Mobility (AAM) gaan promoten in Zuid Korea.

Ook het Brazilaanse Flapper Tecnologia tekende recent bij Jaunt Air Mobility LLC een intentieverklaring voor de aankoop van 25 eVTOLS. Flapper bestelde daarnaast ook vijftien eSTOL Electra Aero eSTOL varianten met opties op nog eens vijftien voor hun op te bouwen on demand en luchttaxi Urban Air Mobility (UAM) vloot in Latijns Amerika.

De Amerikaanse fabrikant ontwikkelde de electric Vertical TakeOff and Landing (eVTOL) Journey op basis van Slowed Rotor Technology (lees: gyrokopter technologie) waarbij de hoofrotor in kruisvlucht niet meer dan tien omwentelingen per minuut gaat maken.. Daardoor voldoet het toestel al aan de meeste certificatie eisen. Gemikt wordt op een vliegbereik van 100 mijl (160 km) bij kruissnelheden tot 175 mph (280 km/h).