Nieuws

OTTAWA – De Amerikaanse Federal Aviation Authority (FAA) heeft de nieuwe nieuwe Pratt & Whitney Canada PW127XT turbopropmotoren goedgekeurd voor inbouw in bestaande vliegtuigtypes.

De PW127XT is dankzij het gebruik van nieuwe materialen en technologieën volgens de motorproducent niet alleen drie procent zuiniger, maar heeft ook een aanzienlijk grotere onderhoudsinterval. Dat moet onder meer blijken uit een veertig procent langere ‘extended time on wing’ (XT).

Deze modificatie zorgt er volgens ATR voor dat een PW127XT nog slechts na elke 20.000 uur gereviseerd hoeft te worden. Daarmee kunnen de onderhoudskosten met ongeveer twintig procent worden teruggebracht.

De motor is daarnaast geschikt om rond 2025 te vliegen op honderd procent duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).

Een van de eerste fabrikanten die deze motorvariant in gaat bouwen is ATR Aircraft.