Nieuws

KIEV – De Oekraïense start up Metal Time heeft een designkit op de markt gebracht van de door oorlogshandelingen vernietigde Antonov An-225 Mrya.

De behaalde winst op de verkoop van deze designkit zal vervolgens aan Antonov gedoneerd worden als bijdrage aan de herbouw van de Mrya en als bijdrage aan de herhuisvesting van Antonov medewerkers die door de oorloghandelingen hun huis kwijtraakten. Ook zal gedoneerd worden om de opleiding en training van piloten mogelijk te maken.

Op kickstarter.com is met het oog hierop een speciale fundraising actie gestart.

2 reacties op “Fundraising gestart om An-225 Mrya te herbouwen

  1. Anton S. schreef:

    In het verlengde van @Raymond, helpen we Oekraïners beter met een fundraising traject gericht op een ontwikkelbudget voor een nieuw hedendaags (vracht)vliegtuig. Dit als vertrekpunt voor hun vliegtuigindustrie na de oorlog. Het land moet straks z’n economie ook weer aan de praat krijgen.

  2. Raymond schreef:

    De herbouw van de vernietigde AN-225 lijkt mij een onhaalbaar kaart, maar er is ook nog eentje die nooit helemaal is afgebouwd. Die zou men nu (of beter wachten tot na de oorlog) eindelijk kunnen afbouwen.
    Anderzijds, ik denk dat de wereld eigenlijk niet zit te wachten op zo’n groot toestel. Was toch meer een prestigeproject van de Sovjet Unie en het geld kunnen de Oekraïners straks beter gebruiken.