Nieuws

LUIK – De Belgische vrachtmaatschappij Challenge Airlines Be is voornemens haar uit twee Boeing 747-400 vrachtvliegtuigen bestaande vloot te verdubbelen naar vier door twee Boeings van zusterbedrijf Challenge Airlines IL( het vroegere CAL Cargo). Ook bestaan er plannen om een vijfde vracht Boeing aan te verwerven.

De in 2017 opgerichte Belgische maatschappij kan dankzij een Belgische vliegvergunning sinds mei 2019 vanaf Luik regelmatige vrachtvluchten uitvoeren op Tel Aviv, Oslo, Larnaca, New York, Atlanta en Houston. Daarvoor worden een Boeing 747-400BCF (OO-ACE) en een 747-400ERF (OO-ACF) ingezet.

De maatschappij veranderde in juni 2020 van naam: van ACE Belgium Freighters in Challenge Airlines (BE) S.A. Tot deze wijziging werd besloten nadat de Amerikaanse vrachtmaatschappij Alaska Central Express (ACE) de Belgen inbreuk op de merknaam verweet.

Op termijn wil Challenge doorgroeien naar twaalf vliegtuigen door het toevoegen van vier Boeing 767Fs en vier tot vrachtvliegtuig om te bouwen 777s. Daarbij zal worden geprobeerd deze onder een Maltees AOC te plaatsen.