Nieuws

Nieuwe huisstijl Air Canada Cargo

TORONTO – Air Canada Cargo heeft de komst van twee recent gearriveerde fabrieksnieuwe Boeing 767-300F vrachtvliegtuigen aangegrepen om een nieuwe huisstijl te presenteren.

Recent werden bij Boeing ook twee nieuwe Boeing 777Fs besteld. Daarnaast zouden acht 767-300uit de eigen vloot tot vrachtvliegtuig worden omgebouwd waarvan de eerste twee inmiddels gearriveerd zij.

Ook werd door Air Canada Cargo een tweede Boeing 767-300BDSF (Bedek Special Freighter) in ontvangst genomen. Dat toestel werd bij Israel Aerospace Industries (IAI) in Tel Aviv omgebouwd. Beide Boeings vlogen voorheen bij Air Canada, maar werden door de Amerikaanse leasemaatschappij Cargo Aircraft Management (CAM) overgenomen. Na ombouw kunnen deze vliegtuigen tot 57,6 ton vracht vervoeren over maximaal 3.500 nm (6.482 km). Beide Boeings werden na deze ombouw voor onbepaalde tijd bij CAM terug gehuurd Air Canada Cargo.

Air-Canada-B767300F (Foto: Air Canada)