Nieuws

WICHITA – Textron Aviation heeft twee Beechcraft King Air 260 turboprops afgeleverd aan de US Forest Service. De vliegtuigen zullen natuurbrand karteringsmissies uitvoeren.

De King Air 260s zijn aangepast voor de installatie van de nieuwste infrarood (IR)-detectietechnologie, de Overwatch Imaging TK-9 Earthwatch Airborne Sensor, samen met oudere sensoren van de Amerikaanse Forest Service, die bosbranden nauwkeurig in kaart kunnen brengen, zelfs ’s nachts en door rook.

Deze informatie is van cruciaal belang voor brandweerlieden wanneer de exacte omvang van een brand niet bekend is vanwege duisternis, rook, omvang van de brand, snelle verspreiding of complex terrein.

IR-mapping-vliegtuigen kunnen ook worden gebruikt om nieuwe branden te detecteren die door bliksem zijn ontstaan ​​​​wanneer ze erg klein zijn.