Nieuws

MESA  - Top Aces Corp  heeft dinsdag (16 augustus)  de ontvangst aangekondigd van een  Military Flight Release (MFR) van de United States Air Force (USAF) voor zijn F-16 Advanced Aggressor Fighter (AAF) vliegtuigen.

Met MFR kunnen de F-16 AAF's van Top Aces, het meest geavanceerde luchtplatform voor tegenstanders dat momenteel op de markt is, onmiddellijk beginnen met het ondersteunen van USAF-vliegtrainingsprogramma's waarbij 'agressor training' aan bod komt.

Uitgerust met het gepatenteerde Advanced Aggressor Mission System (AAMS) van Top Aces, repliceert de F-16 AAF bijna letterlijk vijandelijke gevechtsvliegtuigen. Omdat AAMS is gebaseerd op een open systeemarchitectuur, vergemakkelijkt het de snelle integratie van sensoren en functies om de veranderende bedreigingen van tegenstanders het hoofd te bieden.

De F-16 AAFs worden ingezet met:

Actieve Electronically Scanned Array (AESA) lucht-luchtradar
Scorpion helm gemonteerd cueing systeem (HMCS)
Tactische datalinkcommunicatie
Infrarood zoek- en volgsystemen (IRST)
Geavanceerde elektronische aanvalscapsule
Passieve radiofrequentie (RF) detectiemogelijkheden
High-fidelity wapensimulatie - repliceert nauwkeurig de wapens en tactieken van de tegenstander
Ook is sprake van een reeks tactische functies die de bovenstaande systemen coördineren en die een breed spectrum aan realistische effecten voor de tegenstander bieden.

 De toestellen zijn afkomstig van de Israëlische luchtmacht die ze in 2014 uitgefaseerde en in 2016 te koop aan bood.