Nieuws

LOS ANGELES – De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor Flugdienst GmbH gaat zeventien A321neo’s en twee A32neo’s huren bij de Amerikaanse leasemaatschappij Air Lease Corporation (ALC), Deze gaat de vliegtuigen tussen 2024 en midden 2027 onderbrengen bij Condor. ALC verhuurt momenteel al drie A321ceo’s en twee A320ceo’s aan de vakantievlieger.

Condor maakte recent bekend 28 A321neo-varianten en dertien A320neo’s te willen bestellen, deels via leasecontracten en deels via directe aankoop. De toestellen zullen worden aangedreven door Pratt & Whitney-motoren.

Door de A320neo- en de A330neo-reeks te gebruiken, profiteert Condor volgens Airbus van de gemeenschappelijke economische voordelen die deze twee vliegtuigfamilies bieden. Condor vliegt al meer dan twintig jaar met A320’s.  De nieuwe A320neo-vloot zal worden uitgerust zijn met de Airbus Airspace Cabin, die het hoogsteniveau van passagierscomfort biedt.

Eind juni 2022 had Airbus al meer dan 8.100 bestellingen van meer dan 130 klanten genoteerd voor de A320neo-reeks. Sinds de ingebruikname van dit vliegtuigtype zes jaar geleden heeft Airbus reeds meer dan 2.300 toestellen van de A320neo-reeks geleverd. Die hebben inmiddels bijgedragen aan een CO2-besparing van vijftien miljoen ton.

1 reactie op “ALC plaatst negentien nieuwe Airbussen bij Condor

  1. Condor met “het boevenpak” beschildering blijft een gewaagde uitstraling hebben op de Airbus vliegtuigen.