Nieuws

DUBAI – Emirates Airline gaat de interieurcabines van 120 Airbus A380- en Boeing 777-toestellen upgraden. Het doel is om de komende twee jaar elke maand vier vliegtuigen volledig te retrofitten van begin tot eind.

Zodra de 67 A380’s zijn opgeknapt en weer in dienst zijn, zullen 53 Boeing 777’s een facelift ondergaan. Als het project in april 2025 is afgerond, zullen bijna vierduizend nieuwe Premium Economy-stoelen zijn geïnstalleerd, 728 First Class suites opgeknapt en meer dan vijfduizend Business Class-stoelen zijn aangepast naar een nieuwe stijl en een nieuw design.

Ook worden tapijten en trappen vernieuwd en worden cabine-interieurpanelen opgefrist met nieuwe tinten en designmotieven, waaronder de inheemse ghaf-bomen.

De tests begonnen in juli op een A380, waar ervaren technici elke cabine letterlijk stuk voor stuk uit elkaar haalden en elke stap registreerden. Van het verwijderen van stoelen en bekleding tot bouten en schroeven, elke actie werd getest, getimed en in kaart gebracht. Potentiële obstakels voor het voltooien van de installatie van Emirates’ nieuwe Premium Economy Class of de aanpassing van de resterende drie cabines werden gesignaleerd en gedocumenteerd. Hierdoor konden teams van experts ze bekijken en vervolgens aanpakken.

2 reacties op “Emirates voorziet 777’s en A380’s van nieuw interieur

  1. Anton S. schreef:

    Met het dankzij deze retrofit in de lucht houden van hun A380′ geven ze in het Midden Oosten niet echt blijkt rekening te houden met de milieu aspecten van het blijven doorvliegen met deze toestellen. Een nieuw interieur geeft geen nieuw elan aan de verhoudingsgewijs hoge uitstoot.

    En wij in de energietransitie elektrisch rijden, Schiphol en KLM inkrimpen en ook overige industrie beperkingen opleggen.

    Hopelijk verhogen EU en UK luchthavens hun landingsrechten voor dit toesteltype zodanig, dat het voor Emirates niet langer aantrekkelijk is er met die toestellen nog op te blijven vliegen. Kiezen ze ook voor inzet van milieuvriendelijker toestellen.

  2. Gelukkig blijft de A380 nog bij Emirates vliegen en is het helaas geen verkoop succes geworden, want van de B 777 vliegen er nog genoeg van op onze Aardbol. En fijn dat het interieur een opwaardering krijgt en lijken zij net de NS met hun gemoderniseerde VIRM dubbeldekkers. Een nieuw interieur, een nieuw elan.