Nieuws

AMSTERDAM – Het Nederlandse SGI Aviation heeft de verkoop en levering van een ex-Singapore Airlines A330-300 aan DHL met succes afgerond. DHL zal dit toestel (MSN 1544) vervolgens na ombouw tot vrachtvliegtuig toevoegen aan haar vloot.

SGI droeg zorg voor de ferry vlucht naar Europa terwijl het voor passend onderhoud en opslag zorgde terwijl het remarketing proces werd uitgevoerd.

Het bedrijf beheert momenteel ongeveer zestig vliegtuigen voor haar klanten, variërend van privéjets en ATR turboprops tot 747’s en A380’s. Eerder dit jaar onderhandelde het bedrijf sucesvol over een huurverlenging van zestig maanden voor een 777-300ER . Daarnaast is SGI momenteel exclusief gemachtigd om twee voorheen Cathay Pacific 777-300ERs te verkopen of in lease onder te brengen.

DHL bestelde inmiddels meerdere A330-300 P2F varianten.